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von Ingmar
Hi,
ich kann Oatsnack empfehlen oder selbstjemachte Flapjacks etc.:
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Müsliriegel
Kaufen:
50g Haselnüsse, 50g Kürbiskerne, 100g Feigen, 50g Trockenpflaumen, 2 Äpfel, 50g Sonnenblumenkerne, 150g Weizen-Vollkornmehl, 150g Haferflocken, 1/4 l Wasser, 5 EL Sonnenblumenöl, 100g Rosinen, 1/2 TL Jodsalz, 1 EL Honig, 1 EL Zimt.
Machen:
Haselnüsse, Kürbiskerne, Feigen und Trockenpflaumen grob hacken, Äpfel raspeln. Mehl und Haferflocken in eine Schüssel geben und mit Wasser, Öl und den restlichen
Zutaten gut vermischen. Abgeschmeckt wird mit Salz, Honig und Zimt. der fertig geknetete Teig kommt auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech. Den Teig gleichmäßig ausrollen und bei 180 grad im vorgeheizten Backofen 30 Minuten backen. anschließend in Portionen schneiden.
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dörrfrucht-plätzchen
- dörrfrüchte deiner wahl durch den fleischwolf drehen
- masse vermischen
- mit zucker und vitamin C abschmecken
- masse auswallen
- mit weihnachtsgebäck-förmchen ausstechen
- in cocos-raspel wenden
- im dörrapparat trocknen
- fertig (hält ewig ... )
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Oatsnack - wissenswertes
65 g
270 kcal (410 kcal/100g)
Haferflocken 50%, Zuckerrübensirup, Zucker, Margarine, Aroma
Produktanalyse: pro 100 g
Brennwert: 1728 kJ / 411 kcal
Eiweiß: 6 g
Kohlenhydrate: 63 g
Fett: 15 g
"Melt margarine, sugar & golden syrup in the ratio 2:1:1. Add sufficient porridge oats. Bake with whatever else is being cooked."
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Oatsnack - Zubereitung, für alle Versionen gleich
- Alle Zutaten ohne Haferflocken in einem Topf erhitzen.
- Über die Haferflocken geben und vermischen.
- Fest in die Backform (oder Backblech mit Backpapier) drücken.
- Im vorgeheizten Ofen bei 160° Umluft, auf der mittleren Schiene in ca. 20 Min. hellbraun backen.
- Noch warm in ca. 4x4 cm große Stücke schneiden und auf dem Blech abkühlen lassen, sonst zerbröckeln die Kekse.
- Aufbewahrung in Keksdose.
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Oatsnack -Varianten:
Butter > Margarine > Erdnussbutter
Zuckerrübensirup > Ahornsirup > Honig
Zucker > Eiweisspulver
Apfelmuss
Trockenfrüchte
Erdnüsse/Sojabohnen
Frische Früchte
Eiweisspulver
Kirschsaft
Marshmallows
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Grundrezept
100 g Haferflocken
50 g Margarine
25 g brauner Rohrzucker
25 g Zuckerrübensirup
1 Pr Salz
3 Riegel a 65 g
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Weniger Margarine
100 g Haferflocken
25 g Margarine (oder noch weniger)
25 g brauner Rohrzucker
25 g Zuckerrübensirup
1 Pr Salz
3 Riegel a 65 g
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Rezept aus Schottland
100 g Haferflocken
45 g Margarine
30-45 g brauner Rohrzucker
15 ml (1 Esslöffel) Sirup
3 Riegel a 65 g
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Fettarm
100 g Haferflocken
25 g Margarine
25 g brauner Rohrzucker
(oder 12,5 g brauner Rohrzucker 12,5 g Sirup)
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Kirschriegel
100 g Haferflocken (1/2 kernige und 1/2 zarte)
35 ml eingekochter Kirschsaft (oder anderer Saft)
Optional:
Honig oder Sirup
Salz
vermischen (klebrige Masse)
kurz einweichen lassen
bei 125 Grad backen
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Käse
Ingredients:
2 ounces butter
2 ounces peanuts, roughly chopped
2 ounces pecans or walnuts, roughly chopped
1 large carrot, peeled and grated
6 ounces mature cheddar cheese, grated
5 ounces porridge oats or jumbo rolled oats
1/2 teaspoon dried herbs, OR
2 teaspoons freshly chopped mixed herbs
1 egg, beaten
salt and black pepper, to taste
cayenne pepper, to taste (optional)
Directions:
1. Melt the butter and stir in the mixed nuts, grated carrot, grated cheese, oats, herbs and beaten egg - mix well.
2. Season with salt and pepper to taste and mix well. (Season with Cayenne pepper if using).
3. Spoon in to a greased and lined 11" x 7" cake or baking tray.
4. Press down to smooth and bake in a pre-heated oven 180C/350F/Gas Mark 4 for 25-30 minutes, or until golden brown.
5. Allow to cool in the tin and then mark into bars or squares.
6. Store in an airtight tin or container for up to 1 week.
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Salty Oats Cookies Recipe
Ingredients
* 1 3/4 cups 12 grains flour or all purpose flour OR
* (FOR A GLUTEN-FREE VERSION - Use 1 3/4 cups of gluten-free flour instead)
* 3/4 cup (1 1/2 sticks) unsalted butter, chilled
* 1 cup of brown sugar
* 1/2 cup white sugar OR
* (FOR DIABETICS - Use a sugar substitute: 3/4 cup Splenda Brown sugar and 1/4 cup Splenda White sugar)
* 1 tsp baking powder
* 1/2 tsp baking soda
* 1/2 tsp cinnamon
* 2 eggs
* 1 tsp vanilla extract
* 2 cups rolled oats
* 1/2 cup raisins (optional)
* Sea salt (use larger grains than table salt if you have it or fleur de sel de mer) for sprinkling on top.
Directions
1. Preheat oven to 375 degrees. Line three large baking sheets with parchment paper.
2. Put the flour in a medium bowl.
3. In a large bowl, cream butter for 60 seconds to soften. Add white and brown sugars or sugar substitutes, baking powder, baking soda and cinnamon.
4. Cream until mixture is very well blended. Add in eggs, one at a time, followed by vanilla extract.
5. With a hand mixer on low speed, beat in the flour mixture gradually. Stir in oats and raisins (optional).
6. Drop dough, measuring with 1/4 dry measure, on to prepared baking sheets. Sprinkle cookies with large grains of sea salt , giving each cookie a light, even coating.
7. Bake for 12-14 minutes, until the edges are golden brown. Transfer to a wire rack to cool completely before eating or storing. Yield: 15 large cookies.